måndag 22 oktober 2012

Bröllopstårta och cupcakes till Pernilla och Lars

Det är så kul när man fortfarande är vän med dem som man gick i lågstadiet med. Inte nog att Pernilla och jag gick i samma klass så är hon dessutom min optiker (som suckar åt mig när jag blötlägger en halvtorr lins som råkat hamnat utanför linsburken hela natten). Extra kul är det att jag fick äran att göra hennes och numera maken Lars bröllopstårta och cupcakes. Färgtemat var brunt och guld.







Tårtan hade chokladbotten, innehöll vit chokladtryffel och björnbärsmousse. Brownie cupcakes med rårörda hallon och marängsmörkräm.

Idag var det extra roligt att öppna posten, för där låg ett tackkort från Pernilla och Lars.
Åter igen stort grattis till Pernilla och Lars och tack för att jag fick göra eran tårta!

torsdag 18 oktober 2012

Super Mario

Alexander fyller 10 år idag, han gillar att spela Super Mario Bros. När hans mamma kontaktade mig om en tårta hade hon bilden klar, SUPER MARIO förstås. En riktigt skojig tårta att göra, alla små figurer och rena linjer, superkul helt enkelt.
Grattis Alexander!








Tårtan innehåller chokladbotten, ljus chokladtryffel och jordgubbsmousse.

Släktträff

Oj vad jag har halkat efter med bloggen. Tiden räcker inte till, det skulle behövas mist 4 timmar till varje dag tror jag. När jag inte försöker pränta in cellens uppbyggnad, jordlager, beteendeetologi, molräkning, konsentration och kolföreningar så hämtar jag barnen på dagis, leker och försöker kombinera ihop det med matlagningen. Fast det är klart att jag hinner baka lite i alla fall. Idag vinkade jag av Super Mario, men vi tar det i rätt ordning. Först ut är tårtan till släktträffen. Det är släkten på min mormors sida. De fyra systrarna har lyckats få ihop en hel del barn, barnbarn och barnbarnsbarn. På tårtan ville jag få fram varför vi samlades och det var ju så klart tack vare systrarna, så deras namn fick pryda tårtan tillsammans med blommor. Tyvärr är det här de enda bilderna jag kan hitta på tårtan (fast det var två tårtor).


Tårtorna bestod av ljusa bottnar, den ena innehöll rårörda jordgubbar och dumlefluff och den andra innehöll passionsfruktsmousse och halloncurd.