Halloncurd är förstås en utsvävning från Lemoncurd. Den är riktigt god och passar som tårtfyllning. Det här receptet är lagom till ett lager fyllning i en normalstor tårta.
Halloncurd
Ingredienser
500g tinade hallon
1 dl strösocker
50 g smör
2 msk maizena
2 äggulor
2 ägg
Gör så här
Passera hallonen genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna.
Koka upp hallonpurén, utom ½ dl, med socker och smör.
Drag av från plattan.
Blanda maizenan med den sparade purén.
Tillsätt blandningen i den varma purén och rör så att det inte finns klumpar.
Vispa samman ägg och äggulor och rör ner den i purén.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och värm under konstant vispning tills krämen tjocknat.
Häll krämen som fyllning i tårtan eller i en ren burk och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar