fredag 16 mars 2012

Jordgubbsbullar

Kanelbullar i all ära, men ibland vill man ha något annorlunda. Idag har jag testat ett nytt recept på bullar som innehåller jordgubbsyoghurt. Smaken blir därefter, jordgubbar förstås. Har man dessutom jordgubbssylt som fyllning så är smaken fulländad!






Jordgubbsbullar
30 st

Ingredienser
50 g jäst
1 dl vatten
5 dl jordgubbsyoghurt
2 msk strösocker
4 msk smält smör
1 ägg
12-14 dl vetemjöl

Fyllning
Jordgubbssylt

Pensling
1 ägg

Garnering
Smält choklad
Florsocker

Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Värm vatten och yoghurt i en kastrull till 37°.
Häll lite av vätskan över jästen så att den löses upp, tillsätt resten av vätskan.
Blanda i socker, smör och ägg.
Arbeta in så mycket mjöl att det blir en smidig deg, spara mjöl till utbaket.
Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
Tag upp degen och arbeta igenom den med lite extra mjöl om det behövs.
Kavla ut degen till en stor kaka, ca 50x30 cm.
Bred jordgubbssylt på ena halvan och vik över den andra halvan.
Skär eller sporra degen i 30 remsor.
Snurra ihop remsorna till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs bullarna i 30 minuter, sätt under tiden ugnen på 225° C.
Pensla bullarna med ihopvispat ägg.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Låt bullarna svalna under en bakduk.
Smält chokladen och ringla den över bullarna, sikta till sist över florsocker.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar