torsdag 3 november 2011

Blåbärsmousse

Helgens tårta var fylld med blanda annat blåbärsmousse.

Till den behövs

4 gelatinblad
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde


Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Tina blåbären (om de är frysta) och mosa dem sedan med stavmixer/kör i matberedare till en puré.
Lägg blåbärspuré och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i blåbärspurén. Rör om tills gelatinet löst sig.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner blåbärspurén i grädden tills allt är blandat.
Låt moussen vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar