Marängsmörkräm tycker jag är godare än vanlig smörkräm. Mjukare i smaken helt enkelt. Men söt, o så söt.
4 äggvitor
250 g strösocker
en nypa salt
250 g rumstempererat smör
vaniljsocker
Lägg äggvitan och sockret i en skål placerad på en kastrull med sjudande vatten och blanda ordentligt.
Rör ofta så att äggvitan inte stelnar.
Tag av skålen från värmen efter ca 5 - 10 minuter, när blandningen är varm och sockerkristallerna har smält.
Vispa upp marängen tills den får sin fulla volym och fortsätt vispa till den har svalnat.
Tillsätt smör och vaniljsocker och vispa tills smöret är ordentligt inblandat.
Man behöver alltså inte röra hela tiden över vattenbadet utan det ska bara smälta ihop och sedan kan KA göra resten?
SvaraRaderaStämmer bra det. Man ska bara röra måttligt så att äggen inte börjar stelna. Sen får Aidan göra sitt jobb.
SvaraRadera