Här kommer receptet på chokladtårtbotten som jag brukar använda mig av.
Ingredienser
1 1/4 dl kakao
3 dl mjölk
1 3/4 dl strösocker
200 g rumstempererat smör
2 1/4 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en bakform som rymmer ca 2 l.
Blanda kakao, mjölk och 1 3/4 dl socker i en kastrull. Koka upp och låt den svalna.
Rör smör, vaniljsocker och 2 1/4 dl socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör växelvis ner det och chokladblandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-60 minuter.
Låt kakan svalna något. Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen.
Dela kakan till tre bottnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar