söndag 8 april 2012

Passionsfruktsmousse

Det här är nog den godaste moussen jag har ätit. Passionsfrukt är söt, syrligt och lite krispigt i en härlig blandning. Testa ni med!

Passionsfruktsmousse
Fyllning i en normalstor tårta. 

Ingredienser
5-7 passionsfrukter, mörka och skrumpna
ca ½ dl syltsocker
3 dl grädde

Gör så här

Halvera och skrapa ur passionsfrukterna alla passionsfrukter utom en i en finmaskig sil.
Passera fruktköttet ner i en kastrull och tillsätt fruktköttet och kärnorna från den kvarvarande passionsfrukten.
Tillsätt syltsocker efter smak.
Låt kompotten koka upp och koka en liten stund. Smaka av om det behövs mera syltsocker.
Häll upp kompotten i en ren burk ställ kallt gärna över natten.
Vispa grädden hårt och blanda ner kompotten.
Använd som fyllning i tårta eller ät moussen som den är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar