fredag 13 januari 2012

Bananmuffins med Nonstop

Bananer som börjar bli bruna är perfekta att mosa i bakverk. Då är dem som mjukast och sötast. Dessa muffins fick dessutom nonstop nedstoppade i sig. Toppade med marängsmörkräm som är så mjuk och len och söt i smaken. Smaska på!



Bananmuffins 12 st

Ingredienser

100 g rumstempererat smör
100 g ljust muscovadosocker
2 ägg
100 g vetemjöl
1 mogen banan
Nonstop
½ sats marängsmörkräm

Gör så här
Värm ugnen till 190°C.
Rör socker och smör pösigt.
Tillsätt ägg och mjöl och rör till en slät smet.
Rör i den mosade bananen.
Fördela smeten i muffinsformar, som helst står i en muffinsplåt.
Lägg 5-6 nonstop i varje muffinsform.
Grädde mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
Ta ut miffinsen och låt dem svalna på ett galler.
Gör undertiden marängsmörkrämen.
Spritsa på marängsmörkrämen och toppa med nonstop.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar