Choklad och cheesecake, kan det bli bättre?
Vissa muffins behöver inte någon topping, den här är en sådan. Det behövs inget annat för de är perfekta som de är!
Choklad- och cheesecake muffins
16 st
Ingredienser
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
¼ tsk salt
125 g rumsvarmt smör
2½ dl brunt farinsocker
2 ägg
1¼ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk
Fyllning
300 g Philadelphia cream cheese
¾ dl stösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Värm ugnen till 175° C.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke och ställ åt sidan.
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget och blanda väl mellan varje.
Rör i kakao och vaniljsocker.
Tillsätt mjölken och mjölblandningen och blanda ordentligt.
Gör fyllningen genom att vispa osten mjuk med en elvisp
Rör i socker, vaniljsocker och ägg och vispa blandningen luftig.
Fördela muffinssmeten till hälften i formar i en muffinsplåt.
Lägg ca 2 msk av fyllningen på varje muffins och fyll på med muffinssmet på halva och fyllning på andra halvan.
Grädda muffinsarna ca 25 minuter mitt i ugnen.
Ta ut och låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar