Självklart firades det nya året in med tårta. Det blev faktiskt efter tolvslaget som vi åt den, vi var så mätta efter 3-rätters menyn. Årets tema på maten var Slow fastfood. Till förrätt hade vi
friterade sniglar,
nuggets och jätteräkor. Till det tre olika sorters såser; grönsaksaioli, aioli och
currymajonäs. Huvudrätten bestod av hemmagjord hamburgare, gjord på hemmamald oxfilé och fläskfilé. Hembakade
hamburgerbröd, klyftpotatis och hemmagjorda
chili cheese,
ketchup och
hamburgerdressing. Efter det vilade vi magen en stund med lite sällskapsspel, sedan slank blåbärspaj i portionsform med hemmagjord vaniljglass.
Nå väl, tillbaka till tårtan. Eftersom det var nyår så ville jag ha speciell fyllning, därför fick det bli mosade jordgubbar och
champagnemousse. En väldigt god kombination, kanske inte något för barntårtor då champagnen slår igenom bra.
Vi mumsade i alla fall i oss den med god aptit medan vi skrev nyårslöften.
|
Sniglar på väg till frityrsmeten |
|
Räkor på väg till frityrsmeten |
|
Kyckling på väg till frityrsmeten |
|
Friterade sniglar |
|
Lyxburgare |
|
Chili cheese |
|
Chili cheese |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar