onsdag 11 januari 2012

Champagnemousse

Lyxig tårtfyllning, eller varför inte bara njuta av den som den är med färska jordgubbar...

Ingredienser (till fyllning av ett lager i normalstor tårtbotten)
14 g gelatinpulver
6 msk vatten
drygt 6 dl champagne
drygt 6 dl vispgrädde
4 äggvitor
knappt 2 dl strösocker

Gör så här:
Häll vattnet i en skål och strö över gelatinet. Låt det blötas upp.
Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet löst sig.
Rör ner champagnen.
Vispa grädden
Vänd ner champagnegelén och ställ i kallt vattenbad. Rör tills smeten börjar stelna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret och vispa till en blank smet.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i den stelnande moussen.
Bred ur moussen som fyllning i tårta, eller skeda upp i portionsglas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar