söndag 15 januari 2012

Mjuka chocolate chip cookies

En ny modell av den älskade chocolate chip cookies. Krispig botten men mjuk på toppen. Denna kaka hittade jag på en amerikans sida när jag letade efter fikabröd till kalkonmiddagen.



Ingredienser 24 bitar
Krispbotten
3/4 cup smör, rumsvarmt
1/3 cup strösocker
1 krm salt
½ cup havregryn
1 3/4 cups vetemjöl
1 msk kallt vatten.
Gör så här:
Rör smöret, sockret och saltet mjukt med en träsked i en bunke.
Häll i havregrynen och rör om.
Häll i vetemjölet, en tredjedel i taget, och rör om.
Stänk över vattnet och smula degen med händerna så att allt blandas ordentligt.
Häll degen i en ugnsform och tryck ut den ordentligt, låt den gå lite upp på kanterna.
Mjuka kakan 
½ cup smör, rumstempererat.
1 cup ljust muscovadosocker, packat
½ cup strösocker
3 stora ägg, rumstempererade
1 tsk vaniljsocker
3/4 cup vetemjöl
1 krm salt
1 cup hackad mörk choklad
3/4 cup hackade valnötter

Värm ugnen till 175 ° c.
Vispa smöret mjukt med en elvisp, tillsätt sockret under omrörning.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg.
Blanda i vaniljsocker, mjöl och salt.
Vänd sist i chokladen och valnötterna.
Häll smeten ovanpå krispbottnen.
Baka kakan i mitten av ugnen i 30- 35 minuter, kakan är klar när du kan skaka lite lätt på formen utan att fyllningen rör sig.
Ställ formen på ett galler för att svalna.
Kyl kakan minst 1-2 timmar innan den skärs upp i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar