söndag 12 februari 2012

Chokladmousse

Ett glas fyllt med ljuvlig chokladmousse är inte fel det.
Jag fick mousse över när jag fyllde en tårta och pytsade upp det i varsitt glas till maken och mig. Toppade med några hallon så var njutningen total.



Mörk chokladmousse
6-8 port, ett lager fyllning i tårta.

Ingredienser
200 g mörk choklad, hackad
2 st äggulor
2 msk strösocker
2 dl grädde
1 dl crème fraiche

Gör så här
Smält chokladen i ett vattenbad.
Vispa äggulor och socker poröst.
Vispa ihop grädden och och crème fraichen så att den blir fluffig.
Blanda chokladen med äggsmeten.
Vänd i gräddfarichen i chokladen.
Häll upp i önskad form, glas eller som tårtfyllning.
Ställ kallt till servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar