torsdag 19 april 2012

Vit chokladtryffel

I Alice tårta så hade jag vit chokladtryffel som jag vispade upp så att den blev fluffig. Då håller den sig mjuk i tårtan istället för att bli ett lite hårdare lager.

Vit chokladtryffel
till en liten - normalstor tårta

Ingredienser
2,8 dl vispgrädde
1 struken msk flytande glukos
200 g grovhackad vit choklad

Gör så här:
Lägg den hackade chokladen i en bunke.
Koka upp grädden i en kastrull.
Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt glukosen.
Häll grädden över chokladen och rör om tills chokladen har smält.
Ställ tryffeln kallt i minst 3 timmar.
Vispa upp tryffeln med en elvisp så att den blir fluffig.
Bred ut tryffeln som fyllning i en tårta eller spritsa på muffins.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar