torsdag 1 december 2011

Tårtbotten

Så här vill jag att tårtbotten ska se ut när jag tar ut den ur ugnen till skillnad från den här.


Tårtbotten
16 bitar
En tät och saftig kaka

100 g rumstempererat smör
4 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Värm ugnen till 175° C.
Smörj och bröa en rund springform 28 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt matfettet och mjölken. Rör smeten tills den är väl blandad.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Låt kakan svalna något innan den lossas ifrån formen.
Stjälp upp och låt kakan svalna under formen (med en skärbräda som lock).

3 kommentarer:

  1. hej!

    jättefin blogg! är det en 25 diamters form du har på bilden? för om det är det så har jag oxå sådan men jag trodde det var 12 bitars :o

    SvaraRadera
  2. Hej, tack för dina ord!
    Nej det är en 28 cm form jag använde mig av.
    Jag tycker det är svårt att säga exakt bitantal, det beror ju på hur och vem som skär upp.... ;-)

    SvaraRadera
  3. hej!

    hmm ok jag förstår. haha jo det stämmer nog :)
    tack för svar!

    SvaraRadera