söndag 11 mars 2012

Citroncupcakes med hallonsylt

Till gårdagens 1-års kalas så hade jag med citroncupcakes, fyllda med hallonsylt och toppade med marängsmörkräm.


Citroncupcakes
12 st

Ingredienser
125 g rumsvarmt smör
125 g strösocker
2 ägg
Finrivet skal och saften från 1 citron
125 g vetemjöl

Gör så här
Värm ugnen till 190° C.
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt ägg, citronskal, citronsaft och mjöl och rör till en slät smet.
Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Ta ut muffinsen och låt svala på galler.
 Gröp ur en grop i varje muffins och fyll med hallonsylt.
Toppa med marängsmörkräm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar