torsdag 8 mars 2012

Drömrulle med daim och kolafyllning

Rulltårtor är nog det snabbaste bakverket som finns. Rör ihop, grädda 5 minuter, smeta på fyllning, rulla ihop, KLART!
Den här varianten kommer från Dan Sukker och är fylld med kolasmörkräm och daimkulor.


Drömrulle med kolafyllning

Ingredienser
3 ägg
1 ½ dl strösocker
¾ dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl råsocker flor
1 äggula
2 msk cane syrup
2 tsk vaniljsocker
1½ dl daimkulor

Smält smör att smörja bakplåtspapret med
Rörsocker att strö på kakan.

Gör så här
Sätt ugnen på 250° C.
Täck en långpanna med bakplåtspapper och pensla pappret med smärlt smör.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölsorterna med kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Blanda försiktigt.
Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
Ta ut kakan och strö rörsocker på kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper.
Dra bort pappret från kakan och låt kakan svalna under långpannan.

Rör smöret och florsockret till fyllningen mjukt och luftigt med en elvisp.
Rör i äggulan.
Blanda i syrup och vaniljsocker.
Bred ut fyllningen på kakan och strö över daimkulorna.
Rulla ihop kakan från långsidan och rulla bakplåtspappret runt kakan.
Lägg kakan så att skarven är nedåt.
Lägg kakan kallt till servering.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar