måndag 19 mars 2012

Tekakor

Hembakta tekakor är rena himmelriket, att de dessutom är enkla att baka gör bara saken bättre!



Tekakor 
12 st stora

Ingredienser
100 g smör
4 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk socker
ca 11 dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smöret i kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° C.
Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen, rör tills jästen har löst upp sig.
Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl och blanda till en smidig deg.
Häll upp lite varmt vatten i diskhon och ställ degbunken i vattnet. Låt degen jästa under bakduk i 10 minuter.
Sätt ugnen på 250° C.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig, tillsätt eventuellt resten av mjölet.
Dela degen i 12 delar och forma dem till platta tekakor.
Lägg kakorna på bakplåtar med bakplåtspapper och nagga kakorna med en gaffel.
Lät brödet jäsa under bakduk i 10 minuter.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 6-8 minuter.
Låt tekakorna svalna under bakduk.



1 kommentar:

  1. Undrar om jag ska våga mig på tekakor i helgen, lät ju faktiskt enkelt :D

    SvaraRadera