tisdag 13 mars 2012

Citronkräm

Första gången jag smakade denna citronkräm var på semmeldagen då vi var hos min bror på den årliga semmelbuffén. Buffén består av små semmelbullar och en massa olika fyllningar och smaksatt grädde, färska bär och så klart mandelmassa. I alla fall så hade min bror gjort denna citronkräm som ett av tillbehören och det blev himmelskt att ha färska hallon och hallongrädde till.

I Millys tårta så hade jag denna kräm som fyllning, tillsammans med hallonmousse. Friskt tillsammans med sött.


Citronkräm
1 lager fyllning

Ingredienser
2 ägg
1 dl strösocker
1 citron, rivet skal och saft
50 g smör
1 dl vispgrädde

Gör så här
Vispa ägg, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull.
Sjud krämen under kraftig vispning tills den tjocknar.
Låt den svalna något.
Rör ner smöret och låt krämen svalna.
Vispa grädden och blanda i den i krämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar