torsdag 30 december 2010

Internet

Att vara internetlös är inte kul....

I oktober grävde vi nytt avlopp här hemma. Tyvärr hade Skanova fel på sina kartor som visade vart telefonkabeln låg. Givetvis grävdes den av och fick lagas... 3 gånger!
Första gången lagade Jimmy den. Han stod nere i gropen under första snöstormen i skenet av en bygglampa. Dagen efter när grävkillarna skulle fylla igen hålet så landade det en stor jordklump och kabeln brast på nytt.
Denna gång kom, efter 3 arbetsdagar, skanova ut och lagade eländet! Frid och fröjd, trodde vi! Nä då visade det sig att det nedgrävda röret som elledningen skulle dras igenom, hade blivit hoptryckt just ÖVER telefonkabeln. Så det blev den tredje gången kabeln inte höll.... Nu lagades den av elektrikern som ändå var på plats.
För några veckor sedan började vår telefon att krångla, vi har bredbandstelefoni via Cellip, och internet gick segt ibland.
Tillslut tröttnade vi och kontaktade Telia, som är bredbandsleverantörer och tyvärr de ända som levererar hit ut på landet. Det tog som vanligt 3 arbetsdagar innan någon tittade på problemet, men eftersom teknikern inte hittade felet så skulle han kontakta oss för att bestämma en ny tid. Av någon konstig anledning hade han fått fel telefonnummer till oss och avskrev då ärendet istället. SMART!
När vi sen ringde upp Telia igen så tog det ytterligare 3 arbetsdagar innan teknikern knackade på vår dörr.
Tekninkern kom fram till att det måste vara en kortslutning i kabeln och att felet inte behöver vara i "den grävda gropen". Som tur var har vi två kablar in till huset och den andra fungerade.
Tur att vi hade en extra trådlös router i källaren, eftersom den första hade blivit skadad av kortslutningen....
Så nu är vi äntligen kontaktbara igen!

Imorgon är det nyårsafton och vi börjar firandet i Björnöbacken med pulkaåkning och korvgrillning. Sen bär det av till Kungsåra på middag med Partylistan och tillbehören. Fisk eller fågel blir det denna gång!

Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar