onsdag 6 april 2011

Chokladbotten test

Ibland blir det inte som man tänker sig när man bakar. Som den här chokladkakan med jordgubbsgelé. Den skulle ha blivit en tårtbotten men sjunk ihop, mer bakpulver nästa gång. Fast den blev så god att jag nog hittar på en annan tårtbotten och behåller den här som den är.
Grunden är Fransk chokladtårta som fick bli Svensk chokladtårta med Jordgubbsgelé.



Svensk chokladtårta med jordgubbsgelé 12 bitar

150 g rumstempererat smör
150 g Marabou Mango
2 dl socker
4 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

150 g jordgubbar (jag tog frysta)
2 tsk gelatinpulver blandat med 2 1/2 msk vatten
socker efter smak

Sätt på ugnen på 175°c
Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad
Rör smör och socker mjukt och luftigt
Tillsätt äggen ett i tagen och rör ordentligt mellan varje ägg
Rör i den varma chokladen i smeten och blanda
Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver
Häll smeten i en smord och bröad form ca 20 cm i diameter
Grädda mitt iugnen i ca 35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten

Mixa jordgubbarna till en slät kräm. Koka upp med socker efter smak. Dra av kastrullen från plattan och rör ner gelatinet och se till att det smälter in jämnt i krämen. Häll krämen på kakan och ställ i kylen i minst 4 timmar.
Avnjut med en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar