Efter en tur till Sagån för att leka puhpinne och kolla på vårfloden så var vi hungriga. Snabbt skulle det gå helst, så det fick bli Morotssoppa med linser och fetaost, ur LAGALÄTT.
Morots- och ingefärs-soppa med linser och fetaost 4 port
450 g morötter
1 msk riven/finhackad ingefära
1 vitlöksklyfta
6 dl vatten
5 msk grönsaksfond
5 dl mjölk
ca 6 cm purjolök
100 g fetaost
1 förp kokta linser
(1/2 paket ärtskott)
olivolja
Skala och grovriv morötterna. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Fräs morötter, ingefära och vitlök i 2 msk olja i en kastrull på medelvärma ca 5 minuter.
Tillsätt vatten, fond och mjölk. Låt sjuda tills morötterna är mjuka, ca 10 minuter.
Mixa blandningen slät med en stavmixer.
Toppa med sköljd och strimlad purjolök, avsköljda linser och smulad fetaost ( och ärtskott).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar