Idag tittade svärföräldrarna och svärmormorn förbi för att fixa det sista med toalettbytet på övervåningen och få sina datorer i ordning. Då passade jag på att inviga bakformen som svärmor köpte till mig. Det fick bli en chokladtårta fylld med hemgjord körsbärssylt och vit choklad grädde.
Chokladkaka
225g smör, rumstempererat
2 1/2 dl strösocker
4 ägg, vispade
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/4dl kakao
Vispa socker och smör till en slät och fluffig smet. Blanda i äggen.
sikta i vetemjöl och kakao och vänd ner det i smeten.
Smörj och bröa (jag använde vetemjöl) en bakform. Häll i smeten och släta till.
Grädda kakan i 180°c i ca 40 minuter, till kakan inte är kladdig.
Dela kakan i tre bottnar. bred ut vit chokladgrädde på den ena botten och lägg på nästa lager. Bred ut körsbärssylt och lägg på locket. Spritsa grädde runt kanten.
Vit chokladgrädde
1 1/4dl grädde
100 g vit choklad
Värm grädden så att den nästan kokar.
Hacka chokladen och lägg i en skål.
Häll den varma grädden över chokladen och blanda tills chokladen har smält.
Ställ i kylskåp i minst 2 timmar.
Vispa upp grädden så att den blir fluffig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar