lördag 9 juli 2011

Mississippi mud cake

Mastig kaka som sätter sig som en sten i magen, men oooo så god! Jag använde mig av choklad med apelsinsmak, det går med vilken choklad man vill. Jag glömde att ha i smör, men kakan blev god ändå! 

12 bitar (eller mer)
250 g smör
175g choklad
5 dl farinsocker
3 dl varmt vatten
1 msk snabbkaffepulver
3,5 dl vetemjöl
1 dl extra fint vetemjöl
1,5 dl kakaopulver
2 ägg, vispade
florsocker att sikta över


Värm ugnen till 150°c.
Smöra en fyrkantig ugnsform ca 20x30 och klä den med bakplåtspapper.
Lägg smör, choklad, socker, vatten och snabbkaffe i en skål över ett vattenbad och låt smälta.
Rör till en slät blandning och låt det svalna i 15 minuter.
Häll över chokladblandningen i en större skål, sikta ner mjölet och kakaon och rör ner äggen.
Vispa ihop med elvisp till en slät smet, häll i formen och grädda i cirka 1 timme.
Ta ut formen ur ugnen och låt kakan svalna. Lyft efter 10 minuter ur kakan ur formen. Sikta florsocker över och skär i små fyrkanter och servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar