Här kommer recept på den Red Velvet Cake jag gjorde för några veckor sedan!
16 bitar
1 dl mjölk
3 1/2 msk röd karamellfärg (en flaska)
3 msk kakao
5 dl naturell yoghurt
2 tsk vaniljsocker
6 ägg
7 dl strösocker
200 g smör
7 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
2 msk vitvinsvinäger
Värm ugnen till 175°c.
Värm mjölken och blanda med karamellfärg och kakao.
Låt svalna och blanda med yoghurt och vaniljsocker.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Smält smöret och tillsätt tillsammans med den röda yoghurtblandningen.
Blanda samman mjöl, potatismjöl, salt och bakpulver.
Sikta försiktigt ner blandningen i smörblandningen under ständig omrörning.
Tillsätt vinäger och rör till en jämn smet.
Smörj två lika stora springformar och klä botten med bakplåtspapper.
Fyll formarna med smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Låt kakorna svalna. Dela varje kaka till två bottnar.
Marängsmörkräm att spritsa rosor och fylla tårtan med
6 äggvitor
375 g strösocker
375 g rumstempererat smör
1/2 tsk vaniljsocker
Lägg äggvitan och sockret i en skål placerad på en kastrull med sjudande vatten och blanda ordentligt.
Rör ofta så att äggvitan inte stelnar.
Tag av skålen från värmen efter ca 5 - 10 minuter, när blandningen är varm och sockerkristallerna har smält.
Vispa upp marängen tills den får sin fulla volym och fortsätt vispa till den har svalnat.
Tillsätt smör och vaniljsocker och vispa tills smöret är ordentligt inblandat.
Jag fyllde min kaka med vildhallon och marängsmörkräm.
Bred ut marängsmörkräm över och runt hela tårtan så att den är täckt. Spritsa rosor genom att använda en stjärntyll, börja spritsa inifrån och runt ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar