Jag blev så sugen på paj idag att jag ändrade planen om kycklingwok till kycklingpaj. Så det fick bli en Kyckling- och broccoli-paj med mangochutney. Mangochutney var en höjdare, man blev glatt överraskad av smaken.
Detta behövdes
Pajdeg
3 dl fullkornsvetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
Fyllning
3 kycklingfiléer
1 liter fryst broccoli
1 dl mangochutney
Äggstanning
3 ägg
2,5 dl mjölk
1 krm salt
svartpeppar
Blanda ihop pajdegen i matberedaren
kavla ut (mellan plastfolie) och lägg i pajformen, ställ in i kylen
Sätt på ugnen på 200° C
Skär kycklingen i tärningar, bryn i stekpanna
Lägg i tinad broccoli skuren i mindre bitar tillsammans med mangochutneyn
Låt stå och puttra i 10 minuter
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar lätt.
Ta fram pajen och lägg i fyllningen och äggstanningen
Ev dekorera med överbliven deg, pensla med lite av äggstanningen
Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter
Servera med sallad
Till efterrätt har vi ätit "hästbajs", alltså pyttesmå chokladbollar som vi gjorde till pepparkaksstallets gödselplatta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar