Äntligen har rabarbern blivit så stora att det är dags att börja använda dem. Självklart blev det en rabarberpaj med vaniljsås. Av blasten kokade jag sirap. 2dl vatten+1 dl socker+rabarberblast. Låt puttra i 20 minuter. Sila.
Pajen gjorde jag efter Maria Öhrns bok smulpajer
Smuldeg
150 g smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2 dl socker
Fyllning
400 g rabarber
1msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
Smält smöret och blanda ihop med de ihoprörda torra ingredienserna.
Lägg hälften av smuldegen i botten av pajformen. Lägg rabarbern på och täck med resten av smuldegen. Grädda i 175°c i ca 40 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar