onsdag 4 maj 2011

Årets första rabarberpaj

Äntligen har rabarbern blivit så stora att det är dags att börja använda dem. Självklart blev det en rabarberpaj med vaniljsås. Av blasten kokade jag sirap. 2dl vatten+1 dl socker+rabarberblast. Låt puttra i 20 minuter. Sila.
Pajen gjorde jag efter Maria Öhrns bok smulpajer



Smuldeg
150 g smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2 dl socker

Fyllning
400 g rabarber
1msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Smält smöret och blanda ihop med de ihoprörda torra ingredienserna.
Lägg hälften av smuldegen i botten av pajformen. Lägg rabarbern på och täck med resten av smuldegen. Grädda i 175°c i ca 40 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar