Jag kände att det var dags att baka något chokladigt (som om jag inte har gjort det så det räcker den senaste tiden.....), något som riktigt skrek CHOKLAD! Så här kommer en kladdig chokladpudding med bitar av vit och mörk choklad. Mmmm
Kladdig chokladpudding
6 portioner
6 st 175 ml portionsformar, väl smorda med smör.
125 g rumstempererat smör
2 1/2 dl råsocker
3 ägg, vispade
1 krm salt
1 1/4 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl, gärna extra fint
25 g mörk blockcholkad, hackad
75 g vit choklad, hackad
Gör så här
1 Vispa smör och socker fluffigt i en skål
2 Rör ner lite ägg i taget och vispa rejält mellan varje tillsats
3 Sikta ner salt, kakao och mjöl i smeten och vänd ner ingredienserna
4 Rör ner den hackade chokladen och blanda runt väl
5 Fördela smeten i väl smorda portionsformar
6 Lägg ett folielock över varje form och tryck till runt kanterna, placera formarna i ett långpanna/ugnsform och häll på med kokande vatten så det når halvvägs upp på formarna. Ställ in i ugnen på 180°c i ca 50 minuter, eller tills provstickan inte blir kladdig. Ta ut formarna och låt svalna.
7 Dra en kniv runt kanten i varje form och stjälp upp puddingen på tallrikar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar