Smaken av vattenmelon får en att drömma sig till en solvarm sandstrand.
Citronbotten | |
---|---|
50 g | smält smör |
2 st | ägg |
2 dl | strösocker |
2 tsk | bakpulver |
1 dl | saft från pressad citron |
1 st | citron, rivet skal |
Melonmousse | |
300 g | vattenmelon |
1,5 st | gelatinblad |
2 st | äggulor |
60 g | strösocker |
3 dl | vispgrädde |
- Sätt ugnen på 175°c
- Smörj och bröa en rund springform.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt smöret, citronsaften och citronskalet. Rör smeten tills den är väl blandad.
- Häll upp i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
- Låt kakan svalna något. Tryck ut rundlar att lägga i botten på bakelsen i samma storlek som "bakelseformen" (jag använder mig av ananasburkar utan botten och lock). Dela rundeln i 2 cm tjocka lager. Lägg i botten av formarna.
- Skala, kärna ur och mixa melonen. Sila bort köttet. Spara några bitar till topping.
- Blötlägg gelatinbladen i vatten i minst 5 minuter.
- Vispa äggulor och socker pösigt.
- Värm 1 dl av vattenmelonsaften. Krama ur gelatinbladen och smält ner i den varma saften. Låt svalna något innan det rörs ner i äggvispet.
- Vispa grädden och vänd i äggsmeten.
- Fyll upp formarna med smeten och ställ i kylskåpet i ett par timmar, tills moussen har stelnat.
- Lossa bakelserna ur formarna och toppa med melonbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar