Här kommer receptet på min Meloncheesecake, som gav mig veckovinsten i
Årets bak- och dessertmästare.
Receptet är framtaget speciellt för tävlingen, men kommer att bakas många gånger kan jag lova...
Smulbotten |
50 g | saft från pressad citron |
225 g | citronkex med fyllning ( tex göteborgkex) |
50 g | Vit choklad |
Fyllning |
300 g | Cantaloupemelon |
5 st | gelatinblad |
3 dl | vispgrädde |
2 dl | melonmix |
500 g | mascarpone, rumstempererad |
4 st | ägg, delade i vitor och gulor |
2 dl | strösocker | | | | |
|
| - Kör citronkexen i en mixer till smulor, blanda i citronsaften. Tryck ut i botten på en springform med bakplåtspapper fastspänt i botten. Ställ i kylskåp.
- Skala och kärna ur melonen. Dela i mindre bitar och mixa till en näst intill slät kräm.
- Blötlägg gelatinbladen i vatten i minst 5 minuter.
- Värm grädde och 2 dl melonmix i en kastrull. Det ska inte koka. Krama ur gelatinbladen och smält ner i gräddblandningen.
- Vispa mascarponen mjuk. Blanda i äggulorna samt 1 1/4 dl socker och vispa. Vänd i gräddblandningen.
- Vispa äggvitorna till ett fluffigt skum i en ren bunke. Tillsätt därefter lite av 3/4 dl socker i taget. Vänd i äggskummet i mascarponesmeten.
- Smält chokladen och bred ut över smulbottnen. Häll smeten över.
- Ställ in formen i kylskåpet och låt stå i 5 timmar eller tills smeten har stelnat.
- Garnera med melonbitar eller blommor. Ät och njut.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | |
låter gott, tror jag ska göra en sån idag :)
SvaraRadera