torsdag 3 februari 2011

Besiktat bilen.....

Pustar äntligen ut hemma!
Det var en jobbig förmiddag. Lämnade Alice på dagis och gick sedan hem och packade in mig och Vera i bilen. Kom på att den demonterbara dragkoken ska gå att lossa på besiktningen, ut ur bilen och börjar skruva. Inga problem att skruva på skruven, men sen... inget gick att rubba! Drog, slet, svor och tryckte på allt jag kom åt.... Jaha, raka vägen till Speedy (mina änglar i bilvärlden). Gick in lite skamset och förklarade läget, inga problem blev svaret, vi fixar.
Sagt och gjort ut på parkeringen med "meckaren" och han drar  och skruvar och ruckar och plopp så lossnade den! "Lite olja gör susen" varpå han försvinner in i verkstaden och kommer ut med en väloljad dragkrog..... Tackar och bockar och åker vidare till Bilprovningen. Tycker dessutom att jag är duktig som är där 30 minuter innan bokad tid.....
Får komma in på en gång (halleluja) och "byter plats" med besiktaren. Där börjar det gå fel tror jag... Stenskottet var på gränsen till för stort, men fick gå för den här gången. Men jag skulle vara beredd på att rutan kunde spricka!
Datorkontakten satt inte fast, så han mumlade något om att vi fick se om det ens gick att besikta (kontakt??? tydligen något som sitter vid säkringarna...) Men till slut så....
Positionslampa trasig, nummerplåtslampa trasig, vad har hänt med dörren? (hmr, jag nämner det inte här Jimmy), har du varningstriangel?..... Jaha då var vi klara, OMBESIKTNING! Va?
Jo eftersom positionslampan var trasig på samma ställe som förra besiktningen så blir det ombesiktning. Slarvigt av mig att inte kolla men vad fan vi ägde inte ens bilen då.... nä men så är reglerna... Suck.

Raka vägen tillbaka till Speedy, änglarna fixar lamporna och jag åker tillbaka till besiktningen. Ut kommer en glad man som skämtsamt säger att jag var ute i lite sista minuten som inte hann kolla lamporna.... snacka om ironiskt, jag ska aldrig mera åka dit för tidigt.... Jaja, 200 kr (och 150 kr för lampbytet) fattigare kan jag rulla därifrån med en bil som har gått igenom besiktningen. Bättre lycka den 17 då det är dags att besikta den andra bilen, fast det får nog Jimmy göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar