måndag 7 november 2011

Kladdkaka med vit chokladglasyr

Visste ni att det är kladdkakans dag idag? Jo minsann det är det. Det finns "högtidsdagar" för alla möjliga saker. Svampens dag, internationella dagen för att tvätta händerna, flourtantens dag, bilens dag och en kommande är chokladens dag. Här finns hela listan.

Det här är i alla fall min favorit när det gäller kladdkakor. Salt, krämig och så nötter.



Kladdkaka med valnötter, vit choklad och kokostopping

2 ägg
3 dl socker
1/2 tsk salt
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
125 g smält smör
2 dl valnötter
riven kokos

Rör ihop ägg och socker med en gaffel.
Rör i salt, kakao, vaniljsocker, och mjöl, blanda därefter i den avsvalnade smöret.
Blanda sist i valnötterna.
Häll smeten i en springform med bakplåtspapper fastspänt i botten.
Grädda i 175° c mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Ta ut och låt svalna. Ställ sedan kakan i kylen.

Gör glasyren:
1/2 dl grädde
100 g vit choklad, hackad
1 msk rumstempererat smör

Värm grädden, men låt den inte koka.
Vänd ner chokladen i grädden och blanda tills chokladen har smält, vänd därefter i smöret.

Häll glasyren över kladdkakan och strö över riven kokos. Avnjut kakan kylskåpskall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar