måndag 21 november 2011

Scones

När vi ändå håller på med ultimata recept så hittade jag äntligen ett recept som klarade mina krav på scones. Det är Mia Öhrn som har komponerat ihop det. Härligt saftiga höga engelska portionsscones. Bäst nybakade men det går ypperligt att värma på dem i micro 30 sekunder för att få tillbaka dem nybakade känslan.


Engelska scones
12 st

Ingredienser
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
½ dl strösocker
75 g kylskåpskallt smör
1 ägg
½ dl mjölk

Gör så här
Sätt ugnen på 200*C.
Mät upp alla torra ingredienser och blanda väl i en bunke.
Tillsätt smöret, skuret i små kuber. Nyp ihop smöret med mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa.
Vispa ihop ägget med mjölken och rör ner i blandningen.
Arbeta snabbt ihop till en fast deg.
Kavla ut degen ganska tjock, minst 1½ cm.
Tag ur rundlar med ett glas eller kakmått.
Lägg brödrundlarna i en muffinsplåt och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar