tisdag 28 juni 2011

Brownies-muffins

En av midsommar-muffinsarna var chokladmuffins, med chokladtryffel på toppen. Det kan inte bli för mycket choklad, eller?


12 muffins

100 g mörk blockchoklad
125 g rumsvarmt smör
2 ägg
150 g mörkbrunt muscovadosocker
60 g vetemjöl

Chokladtryffel
1,4 dl grädde
1/2 msk flytande glukos
100 g mörk choklad

Värm ugnen till 190°c.
Smält chokladen i ett vattenbad eller micro. Låt svalna något.
Vispa ned smöret i chokladen.
Vispa försiktigt ägg och socker i en annan skål så att det blir en pösig smet, men inte för tjock.
Vänd ner äggvispet i chokladsmeten och vänd sedan ned vetemjölet.
Fördela smeten i muffinsformar (som står i en muffinsform).
Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten.
Låt svalna på ett galler.




Gör chokladtryffeln.
Koka upp grädden, ta bort från plattan och ha i glukosen. Häll grädden över den grovhackade chokladen i en skål. Rör tills chokladen har smält.
Låt svalna för att få en tjockare konsistens.
Om man vill ha tryffeln mera fluffig så ställ smeten i kylskåpet tills den är riktigt kall. Vispa sedan med elvisp till en fluffigare kräm.

Stryk eller spritsa på tryffeln på muffinsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar