onsdag 8 juni 2011

Vita chokladkakor med daim

Sitter här och smaskar på kakorna som bakades idag. Jag råkade läsa fel i receptet och vips så blev det en egen variant på kakorna..... Felet kom när jag skulle ha i socker, 3 1/2 dl vräkte jag i istället för 1/2 dl som det skulle vara. Upptäckte det nä det var dags att ha i mjölet, 1/2 dl lät lite.... ah, det vara bara till att mixa och fixa och trixa men gott blev det. Eftersom jag inte hade mer än 100 g vit choklad så åkte det i daim.


Vita chokladkakor med daim.
24 stora kakor/40 små kakor

275 g smör rumstempererat
3 1/2 dl råsocker (strösocker fungerar också)
3 ägg, vispat
7 dl vetemjöl
2 krm salt
100g vit choklad, hackad i större bitar
112g daim, hackad i mindre bitar

Värm ugnen till 200°c
Vispa socker och smör lätt och fluffigt.
Tillsätt gradvis de vispade äggen. Vispa ordentligt.
Sikta i mjöl och salt och blanda väl. Rör ner den hackade chokladen.
Klicka med teskedar ut högar av smeten på plåtar med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut så lämna mellanrum.
Grädda i ca 8-12 minuter, tills kakorna är gyllenbruna. Lyft över kakorna på galler och låt dem svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar