onsdag 8 juni 2011

Fylld kycklingfilé och krossad potatis

När jag skickade min man för att köpa mascarpone till cheesecake så kom han hem med mascarponegorgonzola, vilket inte alls passar till en dessert. Så det fick bli starten till kvällens middag. Kycklingfiléer fyllda med mascarponegorgonzola till det serverades krossad färskpotatis.

4 port
4 kycklingfiléer
125 g mascarponegorgonzola
salt och peppar

Skär en ficka på varje filé och fyll med osten. Salta och peppra filéerna och lägg på ett lätt oljat ugnsform. ringla lite olja på filéerna. Tillaga i ugnen på 225°c ca 40-50 minuter.

Krossad färskpotatis
12 små färskpotatisar, kokta
flingsalt, oregano, olja

Lägg de kokta potatisarna på ett ugnsform. tryck till på potatisen med en matsked så att potatisen spricker. Salta och krydda, ringla över lite olja. Ställ in i ugnen tillsammans med kycklingen när 20 minuter återstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar