torsdag 16 juni 2011

Kycklingfyllda baguetter

Jag tyckte det var dags att testa degkroken i "Aidan". Han skötte sig och med lätthet knådade han ihop baguettedegen. 

3 baguetter
25 g jäst
7 dl kallt vatten
1 l fullkornsvetemjöl
7 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke, häll i lite vatten och rör så att jästen löses upp.
Häll i resten av vattnet och hälften av mjölet. Arbeta ihop degen i maskinen och tillsätt nästan allt mjöl. Låt jäst i rumstemeratur 4-5 timmar eller över natten i kylskåpet.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i tre "korvar". Forma korvarna till baguetter, smitta ytan och låt jäsa på bakpapper på en plåt under bakduk i 15 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter på 250°c.
Låt svalna på galler utan bakduk.


Jag fyllde baguetterna med curryröra och kyckling. Sallad plockade jag i landet, härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar