onsdag 15 juni 2011

Tigermuffins

Tigerkaka i all ära men vad sägs om tigermuffins toppad med vit chokladtryffel!

12 st Tigermuffins
150 g rumstempererat smör
150 g strösocker
3 ägg
150 g vetemjöl
2 stukna msk kakao
2 msk mjölk

Värm ugnen till 190°c.
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt ägg och mjöl och rör till en slät smet.
Klicka ut hälten av smeten i muffinsformar.
Blanda i kakao och mjölk i smeten som är kvar och rör ordentligt.
Klicka i kakaosmeten i formarna. Rör snabbt runt med en knivspets eller provsticka.
Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.
Ta ut muffinsen och låt svalna på galler.


Vit chokladtryffel
1,4 dl vispgrädde
1/2 msk flytande glukos
100 g vit choklad

Koka upp grädden i en kastrull, ta bort från värmen och rör ner den flytande glukosen.
Lägg den hackade chokladen i en skål och häll grädden över.
Rör blandningen tills chokladen har smält till tryffel.
Ställ kallt tills det är dags att toppa muffinsen.

2 kommentarer:

  1. Åh, mumma vad gott detta lät!!
    Hur får jag tag i flytande glukos?
    Kram Pernilla (doris)

    SvaraRadera
  2. Flytande glykos finns vid sockret/bakprodukter i välsorterade mataffärer. En liten glasburk brukar det vara.

    SvaraRadera