Tigerkaka i all ära men vad sägs om tigermuffins toppad med vit chokladtryffel!
12 st Tigermuffins
150 g rumstempererat smör
150 g strösocker
3 ägg
150 g vetemjöl
2 stukna msk kakao
2 msk mjölk
Värm ugnen till 190°c.
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt ägg och mjöl och rör till en slät smet.
Klicka ut hälten av smeten i muffinsformar.
Blanda i kakao och mjölk i smeten som är kvar och rör ordentligt.
Klicka i kakaosmeten i formarna. Rör snabbt runt med en knivspets eller provsticka.
Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.
Ta ut muffinsen och låt svalna på galler.
Vit chokladtryffel
1,4 dl vispgrädde
1/2 msk flytande glukos
100 g vit choklad
Koka upp grädden i en kastrull, ta bort från värmen och rör ner den flytande glukosen.
Lägg den hackade chokladen i en skål och häll grädden över.
Rör blandningen tills chokladen har smält till tryffel.
Ställ kallt tills det är dags att toppa muffinsen.
Åh, mumma vad gott detta lät!!
SvaraRaderaHur får jag tag i flytande glukos?
Kram Pernilla (doris)
Flytande glykos finns vid sockret/bakprodukter i välsorterade mataffärer. En liten glasburk brukar det vara.
SvaraRadera