torsdag 23 juni 2011

Rossnurror

Jösses vad jag har bakat den här veckan. Jag har fått i uppdrag att fixa fikat till midsommar då vi blir 45 personer. 100 muffins har det blivit, nässeldrömmar och rossnurror.

Rossnurrorna är galet goda. Jag är nästan klar med dem, ska bara fylla med sylt och sikt på florsocker. Men det blir precis innan servering. Eller så skippar jag sylten, vi får se...

12 kakor

175 g rumstempererat smör
60 g strösocker
150 g mjöl
30 g majsmjöl (finns vid laktosfria hyllan)

sylt och florsocker
spritspåse, stjärntyll, muffinsformar, muffinsplåt med lite olja i hålen (så att formarna ligger stilla).

Rör smör och socker pösigt.
Blanda mjöl och majsmjöl och rör gradvis med i smeten.
Fyll spritspåsen med smeten och spritsa ut rosor i formarna. Det gör man genom att börja i mitten och cirkla sig utåt.
Ställ in plåten i kylskåpet och låt stå kallt medan ugnen värms till 190°c ( så håller formen på rosorna bättre under gräddningen).
Grädda i 15-20 minuter tills kakorna är gyllenfärgade.
Låt svalna på galler.
Klicka på en liten klick sylt och sikta över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar