onsdag 15 juni 2011

Pepparmintsmuffins med mangochoklad

Mangochokladen från Marabou är få fantastisk god. Jag har använt den när jag har bakat förut och nu var det dags igen. Denna gång fick mangon sällskap av pepparmint. Dessutom blandade jag i grön karamellfärg så att muffinsen såg riktigt mintig ut, toppad med marängsmörkräm med mintsmak.
12 st pepparmintsmuffins

125 g rumstempererat smör
125 g strösocker
2 ägg
125 g vetemjöl
Några droppar pepparmintsolja
Valfri mängd grön karamellfärg
100g grovhackad Marabou Mango

Värm ugnen till 190°c.
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt ägg och mjöl, pepparmintsoljan och karamellfärg och rör till en slät smet.
Rör i den hackade chokladen.
Fördela smeten i muffinsformarna.
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
tag ut ur ugnen och låt muffinsarna svalna på galler.



Topping
2 äggvitor
125 g strösocker
125 g rumstempererat smör
En nypa vaniljsocker
Några droppar grön karamellfärg
Några droppar pepparmintsolja

Lägg äggvitan och sockret i en skål placerad på en kastrull med sjudande vatten och blanda ordentligt.
Rör ofta så att äggvitan inte stelnar. Tag av skålen från värmen efter ca 5 - 10 minuter, när blandningen är varm och sockerkristallerna har smält.
Vispa upp marängen tills den får sin fulla volym och fortsätt vispa till den har svalnat.
Tillsätt smör och vaniljsocker och vispa tills smöret är ordentligt inblandat.
Droppa i karamellfärg och pepparmintsolja och vispa så att allt blandar sig.

Stryk ut toppingen på muffinsarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar