måndag 23 januari 2012

Ckolad- och cheesecake muffins

Choklad och cheesecake, kan det bli bättre?
Vissa muffins behöver inte någon topping, den här är en sådan. Det behövs inget annat för de är perfekta som de är!



Choklad- och cheesecake muffins
16 st
Ingredienser
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
¼ tsk salt
125 g rumsvarmt smör
2½ dl brunt farinsocker
2 ägg
1¼ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk

Fyllning
300 g Philadelphia cream cheese
 ¾ dl stösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Gör så här
Värm ugnen till 175° C.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke och ställ åt sidan.
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget och blanda väl mellan varje.
Rör i kakao och vaniljsocker.
Tillsätt mjölken och mjölblandningen och blanda ordentligt.
Gör fyllningen genom att vispa osten mjuk med en elvisp
Rör i socker, vaniljsocker och ägg och vispa blandningen luftig.
Fördela muffinssmeten till hälften i formar i en muffinsplåt.
Lägg ca 2 msk av fyllningen på varje muffins och fyll på med muffinssmet på halva och fyllning på andra halvan.
Grädda muffinsarna ca 25 minuter mitt i ugnen.
Ta ut och låt svalna på galler.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar