tisdag 24 januari 2012

Hallon- och päronmuffins

I kylen låg ett stackars ensamt päron och såg ut som om det ville användas, men till vad?
Efter en snabb blick i frysen hittade jag hallon och vid spisen stod kardemumman. Så det fick bli ett test av ett nytt recept.
Som en smulpaj med hallon och päron, där smulpajen smakar kardemumma fast i muffinsformat.



Hallon- och päronmuffins med kardemummasmakande smultäcke
16 st
Ingredienser
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk
250 g frysta eller färska hallon
1 moget stort päron, skalat och skuret i klyftor

Kardemummatäcke
1¼ dl vetemjöl
¾ dl strösocker
60 g smält smör
1 mak malen kardemumma

Gör så här
Värm ugnen till 175° C.

Blanda alla ingredienser till smultäcket och ställ åt sidan.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
Rör smör och socker pösigt, vispa i äggen ett i taget.
Blanda i mjölken.
Blanda i mjölblandningen till en jämn smet.
Vänd i hallonen.
Fördela smeten i formar i en muffinsplåt och stick ner en päronklyfta i varje muffins.
Strö sist över kardemummasmultäcket.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Tu ut muffinsarna och låt dem svalna på ett galler.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar