fredag 20 januari 2012

Morotsmuffins

Får du också rivna morötter över efter maten?
Inte? Men riv lite nya och släng ihop dessa himmelska morotsmuffins med philadephiafrosting och valnötter!



Morotsmuffins med philadelphiafrosting och valnötter
16 st

Ingredienser
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
½ tsk salt
200 g rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker
2 dl strösocker
2 dl mjölk
2 ägg
2 stora morötter, finrivna
2½ dl hackade valnötter

Frosting
100g philadelphia cream cheese
4 msk rumsvarmt smör
350 g florsocker
1 tsk nypressad citronsaft

Gör så här
Värm ugnen till 180° C.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke och ställ åt sidan.
Rör smör och socker pösigt, vispa i äggen och häll slutligen i mjölken.
Blanda i mjölblandningen, rör försiktigt om tills allt är ordentligt blandat.
Rör till sist i morötterna och 1½ dl av valnötterna.
Fördela smeten i formar i en muffinsplåt.
Grädda ca 20-25 minuter mitt i ugnen.
Ta ut och låt muffinsen kallna.
Gör under tiden frostingen.
Rör osten och smöret mjukt med en handvisp.
Blanda i florsockret och rör om tills krämen är mjuk.
Blanda sist i citronsaften.
Bred ut frostingen på muffinsen och strö över resten av valnötterna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar