Idag har jag passat på att laga mat till Vera. Torsk med rotselleri och köttfärsröra. Torsken var inte uppskattad! Men, men...... Hon lär sig väl äta någon gång! Alice var likadan, det enda som dög var mangopuré i början. Nu äter hon det mesta. Broccoli är en favoritgrönsak.
Fiskpuré 16 istärningar
400 g torsk
5 dl vatten
1/3 purjolök, skuren i bitar
70 g rotselleri, skalad och skuren i tunna bitar
persilja
Tina om fisken är fryst.
Koka upp vattnet. Lägg i fisk, rotselleri och purjolök. Låt sjuda i 10 minuter.
Sila av vattnet (spara) och mixa fisken och grönsaker till en slät puré, späd med vattnet.
Portionera upp i en istärningslåda.
Köttfärsröra 16 istärningar
400 g nötfärs
5 dl vatten
1/3 purjolök
1 vitlöksklyfta
persilja
Koka upp vatten och smula i nötfärsen. Mosa med en gaffel. Lägg i purjolöken, pressad vitlök och persiljan. Låt småputtra tills nötfärsen är helt grå. Sila bort vattnet (spara) och mixa färsröran till puré. Späd med vattnet om det behövs. Fördela i istärningslåda. Servera med mosad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar