måndag 14 mars 2011

Mangopaj

Jag hittade fin, mogen mango på Ica idag. Så jag köpte med mig två hem. Den ena ska bli smoothie och den andra har blivit en paj. En väldigt söt paj, nästa gång ska jag ha i rivet citronskal.



Pajdeg:
100 g margarin
3/4 dl socker
1 dl havregryn
1 1/2-2 dl vetemjöl

Fyllning:
250 g tärnad mango
3 äggulor
2 dl socker
2 msk vetemjöl
1 dl créme fraiche

Rör margarin och socker smidigt. Arbeta snabbt in havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt pajen vila i kylen i 20 minuter. Förgrädda i 225 grader i 10 min. Strö ut mangobitarna i pajskalet. Vispa ihop resterande ingredienser och häll över mangon. Grädda i 175 grader i 35 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar