torsdag 31 mars 2011

Parmesankyckling

Min mamma har varit hos oss och tagit hand om oss sjuklingar några dagar. Igår passade hon och Alice på att åka och veckohandla, ett riktigt äventyr för Alice att få göra det med mormor! Jag kände mig piggare så jag hade maten klar när de kom hem. Parmesan-panerad kycklingfilé med rotsaksgratäng blev det.


Parmesankyckling 4 port

2 stora kycklingfiléer
vetemjöl, salt, citronpeppar
1 lättvispat ägg
finriven parmesan
Smör

Dela kycklingfiléerna på "platten".

Vänd filéerna i vetemjöl blandat med salt och peppar.
Doppa ner i ägget och vänd dem sedan i parmesanen.

Bryn på Kycklingfiléerna i lite smör i en stekpanna. Antingen kan man steka klart dem i pannan eller ugnssteka dem.
Servera med rotsaksgratäng och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar