torsdag 24 mars 2011

Fullt upp

Jag har haft så fullt upp att jag är så trött på kvällen så jag inte ens orkar skriva här.

Badhus, ridning, teater, köpt ny barnvagn, sålt gammal barnvagn, sytt, varit på ridskolan, grillat korv, haft besök osv....

Jag har hunnit med att baka i alla fall. En passionspaj med hallonmaräng.


Ca 8 port
Mördeg
5 dl (300g) Vetemjöl
150 g smör
1,1 dl (75g) florsocker
2 msk kakao
1 ägg

Passionsfruktscurd
3ägg
3 äggulor
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl passionsfruktsjuice utan kärnor
1 1/2 gelatinblad blötlagt
150 g smör

Maräng
3 äggvitor
2 dl socker
3 tsk hallonpuré


Gör så här:
Börja med mördegen. Blanda alla ingredienser utom ägg i en matberedare. Arbeta ihop till en smulig deg och tillsätt ägget. Arbeta degen så lite som möjligt, den ska bara går ihop. Tryck ut degen i en pajforn, gärna med avtagbar kant. Ställ i kylen i 30 minuter. Sätt på ugnen på 170°c och grädda pajbotten i ca 15 minuter.
Passionsfruktcurd
Vispa ihop ägg och socker. Koka upp Juicen och häll över äggblandningen. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under ständig omrörning till krämen tjocknar. Ta kastrullen från plattan och vispa i gelatin och smör. Sila och häll i pajskalet. Ställ pajen kallt.
Innan servering gör man marängen.  Blanda äggvitor och socker i en rundbottnad bunke. Ställ över ett hett vattenbad och vispa marängsmeten fast och fluffig. Ha i hallonpurén mot slutet. Klicka ut marängen över pajen och grilla högst upp i ugnen på 225°c tills marängtopparna stelnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar