fredag 11 mars 2011

Nachoskyckling

Jag hittade ett annorlunda kycklingrecept i en tidning härom dagen, så det fick bli kvällens middag. Tacos i all ära men ibland är det kul att göra det på ett nytt sätt.



Nachoskyckling med guacamole 4 port

4 kycklingfiléer
salt, peppar, olja
1/2 påse nachoschips (gärna smaksatta med chili) mixade till smulor
1 kg blandad potatis och morötter

Guacamole
2 väl mogna avokado
1/2 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
saften från 1 lime
salt och  peppar

Skala morötter och potatis, dela potatisen i klyftor och skär morötterna i sneda slantar.
Ringla över olja, blanda, krydda och stek i ugnen på 225°c i 10 minuter.
Krydda filéerna och pensla på olja. Vänd dem i nachossmulorna.
ta ut plåten och lägg på kycklingen och stek ytterligare ca 25 minuter.
Skala och kärna ur avokado och mixa med lök, vitlök och pressad lime. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen och potatisen med guacamolen och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar